DuraConnect moderniseert datacommunicatie voor klooster Vorselaar

Een tijdje geleden besliste de Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar om hun kloostergebouwen op het vlak van datacommunicatie aan te passen aan de noden van deze tijd. In functie daarvan nam het DuraConnect onder de arm.

“De kloostergebouwen zijn beschermd als monument van onroerend erfgoed”, weet Bart Valckx. “In zo’n omgeving recente datacom-technologie integreren, is geen sinecure. Ten eerste vormt de structuur van de gebouwen een uitdaging. Hoge, gestucte plafonds en/of muren die 1 meter dik zijn maken het vrij complex om goede verbindingen tussen de gebouwen tot stand te brengen. Aan bepaalde structuren mochten we bovendien niet raken, aangezien die dus beschermd zijn. Net daarom was het voor onze mensen best een huzarenstukje om de nieuwe technologieën te voorzien.”

In alle individuele kamers mocht DuraConnect digitale televisie en ‘access points’ voor wifinetwerken installeren, net als IP Voice-telefonie. “Om dat mogelijk te maken, hebben we onder meer gewerkt met een F/FTP Cat 6a-bekabeling van het merk EXCEL Networking, waarmee we ook anticiperen op toekomstige behoeften”, vult Ben Scherrens aan.