7000 bezoekers tijdens eerste editie Vlinvestival

De eerste editie van Vlinvestival is een ware voltreffer geworden die werd gesmaakt door jong en oud. Met een indrukwekkende line-up bood het festival voor elk wat wils. Aangezien de organisatie het bezoekersaantal beperkte tot 7.000 kwam er geen overrompeling, maar heerste er een gezellige drukte op het festivalterrein aan Heide.

Voor de eerste editie van Vlinvestival ging Vlinvesta een partnerschap aan met Marcel Van Dyck Belgium en Keukens Van Lommel. We wilden op deze manier onze werknemers bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode. Onze werknemers mochten met hun familieleden twee dagen komen genieten van het festival, dat daardoor een erg familiaal karakter kreeg. “Iedereen hier zo gelukkig te zien lachen, dat geeft mij enorm veel voldoening”, bekent Johan Van Loo, terwijl hij over het festivalterrein kuiert. “De festivals boomen momenteel en daardoor was het een huzarenstukje om dit te realiseren. Het maakt mij dan ook erg blij dat ik iedereen nu zie genieten. We zijn in ons opzet geslaagd, want we wilden onze werknemers een onvergetelijk weekend aanbieden na twee zware jaren.”

Met headliners als Natalia, Metejoor, 2 Fabiola, Sylver, Regi, Camille en Cleymans & Van Geel kon Vlinvestival een indrukwekkende line-up voorleggen. “Met deze affiche hadden we gemakkelijk enkele duizenden festivalgangers kunnen lokken als we nationaal reclame gemaakt hadden”, weet Johan Van Loo. “Dat deden we bewust niet, want we gingen enkel flyeren in Hulshout. Om het festival behapbaar en gezellig te houden hielden we het bezoekersaantal beperkt tot 7.000. In totaal deelden we 5.000 kaarten uit aan onze partners en de werknemers. Voor de mensen uit de omgeving bleven dus nog zowat 2.000 toegangstickets beschikbaar en die gingen allemaal de deur uit.”

Hilde Huyskens en Johan Ceusters vleien zich in twee strandstoelen neer van waaruit ze alles goed kunnen gadeslaan. “Hier zitten we echt op de eerste rij. We hebben een goed zicht op het podium en tegelijkertijd kunnen we ook de rest van het festivalterrein bekijken. We hadden dit weekend niets anders te doen en dus was dit festival voor ons een ideale tijdsbesteding. We zijn meteen bij de start van het festival om 16u naar de weide gekomen. Enerzijds om zeker niets te missen, maar vooral omdat we hier kunnen profiteren van het goede weer en ondertussen enkele optredens kunnen meepikken. Helaas zitten er lange pauzes tussen de liveoptredens, maar die tijd vullen we op door wat rond te kijken. We zijn hier vooral voor Sylver en 2 Fabiola, maar onze absolute favoriet is Natalia. Voor haar stormen we met plezier naar voor en laten we onze strandstoel achter”, zeggen ze.

Om het familiaal karakter van het festival extra in de verf te zetten, is een deel van het terrein voorbehouden voor kermisattracties en springkastelen. Eef Theys en Britt Lambaerts laten hun 6-jarige dochters Flo en Elise dan ook naar hartenlust stoeien. “De kinderen vinden het echt ongelooflijk leuk”, zeggen ze. “Dit is hun allereerste festival. Voor hen is het natuurlijk erg aantrekkelijk dat ze tussen de optredens door samen kunnen ravotten. Natuurlijk willen wij, net als onze dochters, bepaalde optredens niet missen. Natalia en Camille staan bovenaan het lijstje en dus spenderen we het hele weekend hier op de festivalweide.”

In het uitgebreide VIP-gedeelte genieten Anke Fraters, Tamara Wesseling en Sandy Vets van een glaasje bubbels. “Onze mannen werken samen met Vlinvesta en wij zijn hier om een leuke tijd te beleven. We kunnen elkaar beter leren kennen en ook nieuwe contacten leggen. Dit festival is echt een prima initiatief, want hier in de streek valt er meestal niet veel te beleven. Nu kunnen we twee dagen genieten in een prachtige omgeving. De optredens volgen we natuurlijk allemaal, maar Metejoor staat bovenaan ons lijstje”, klinkt het. Terwijl de dames een polonaise inzetten roepen ze nog snel: “We zijn hier voor de sfeer en de gezelligheid!”

bron: Het Nieuwsblad – Annelies Frederickx